Eén van de meest gebruikte systemen binnen het vak nagelstyling is acryl. Acryl is een product wat bestaat uit een mengsel van poeder en vloeistof en binnen korte tijd uithardt aan de lucht. U hoeft dus niet met uw handen in een warmte- of UV lamp om de nagels uit te laten harden.

Qua uitstraling is er weinig verschil met andere systemen, maar over het algemeen is acryl harder en duurzamer dan andere producten. Het kan gebruikt worden voor nagelverlengingen, maar ook als versteviging van de eigen nagel.

Acrylnagels
Hoe het acryl wordt aangebracht gaat als volgt. Een kunstnagel wordt op de bestaande nagel aangebracht. Een soort van mal komt om de vinger heen. Daarop wordt acrylpoeder samen met een bindende vloeistof aangebracht en in een nagelvorm geboetseerd. De zogenaamde mal zorgt ervoor dat de acryl op zijn plaats blijft tot deze gedroogd is.

Mogelijkheden acrylnagels
Er zijn in ieder geval tal van mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. De meeste vrouwen met acrylnagels laten eerst French manicure aanbrengen. Na een paar keer begint dat wellicht te vervelen of wil je wat anders. Je kunt dan bijvoorbeeld voor glitters, bloemetjes of streepjes kiezen. Ter inspiratie hebben veel nagelstylistes zelf voorbeelden klaarliggen in hun studio.

   
© ALLROUNDER